Nové recepty
Kuracie mäso s nivou a mandľami
Kuracie mäso pokrájajte na rezance a posypte grilovacím korením. Premiešajte a osmažte na horúcom tuku. Pridajte na rezance pokrájanú šunku a po chvíli, na kocky pokrájaný plesňový syr....
Vajcový likér
Žĺtky vyšľahajte s cukrom, pridajte nesladené mlieko. Nad horúcou vodou zahrejte (nevarte) a pridajte sladené mlieko. Odstavte a za občasného miešania nechajte vychladnúť. Potom prilejte alkohol...
Kuracie plátky s Nivou
Nakrájanú cibuľu speňte na masle, pridajte nakrájanú Nivu a nechajte ju pomaly rozpustiť. Okoreňte bielym korením. Pridajte pochúťkovú smotanu a omáčku dohladka vymiešajte. Napokon pridajte...
Šalát Alexandra Dumasa
Cviklu, zeler a zemiaky uvarte a pokrájajte na plátky. Srdiečko hlávkového šalátu posekaj nadrobno. Pridajte hľuzovky (šampiňóny). Všetku zeleninu poukladajte do šalátovej misy, zalejte majonézovou...

Bravčové špízy prekladané údeninou
Mäso umyte, osušte a nakrájajte na hrubšie valčeky. Striedavo so zloženými plátkami salámy alebo kolieskom klobásy a očistenými šampiňónmi ich napichujte na špízy. Grilujte zhruba 10 min....
Perníkový koláč
Všetko dobre vymiešajte a dajte piecť. Rúru predhrejte na 250 °C, pečte 30 min. Na koláč môžete natrieť lekvár. Polejte čokoládovou polevou.
Filé zo pstruha s krevetovou omáčkou
Pstruhy pozdĺžne rozpoľte, odstráňte všetky kosti a opatrne stiahnite kožu. Jednotlivé kusy filé osoľte, okoreňte a pokvapkajte citrónom. Takto pripravené dajte do malého hrnca s parákovovu...
Pažítková omáčka II
Vajcia uvarte na tvrdo, žĺtky rozdrobte vidličkou a vymiešajte so smotanou nahladko. Pridajte zväzok najemno pokrájanej pažítky, na drobné kocky pokrájané bielky vajec a ochuťte trochou soli...
Syrové pečivo
Maslo vymiešajte so soľou, parmezánom a ementálom, mletou paprikou, 3 žĺtkami a smotanou. Pridajte preosiatu múku zmiešanú s kypriacim práškom a zamieste hladké cesto. Odložte na 60 min. do chladničky....
Rybie filé po Viedensky
Opláchnuté porcie rybieho filé osoľte a pokvapkajte citrónovou šťavou. Jednu porciu vložte do vymasteného hrnca, pokvapkajte trochou rozmiešanej smotany, poukladajte plátok slaniny, potrite...