Šalát Alexandra Dumasa
cvikla, zeler, zemiaky, hlávkový šalát, hľuzovky (šampiňóny), , Majonézová omáčka:, vajcia uvarené na tvrdo, olej, čerstvá trebuľka (môže byť aj sušená), tuniak z konzervy, 1 ČL francúzskej horčice, sardelová pasta, sójová omáčka, citrónová šťava, mleté čierne korenie, soľ
Ako na to:Cviklu, zeler a zemiaky uvarte a pokrájajte na plátky. Srdiečko hlávkového šalátu posekaj nadrobno. Pridajte hľuzovky (šampiňóny). Všetku zeleninu poukladajte do šalátovej misy, zalejte majonézovou omáčkou a zľahka premiešajte.
Majonézová omáčka:
Žĺtky vymiešajte s olejom, pridajte čerstvú trebuľku (sušenú), tuniaka, horčicu, sardelovú pastu, sójovú omáčku a posekané bielky. Osoľte, okoreňte a dochuťte citrónovou šťavou.