Nové recepty

Zemiaková pizza

Očistené zemiaky postrúhajte na hrubšom strúhadle, rovnomerne rozložte na panvicu potretú olivovým olejom, osoľte, okoreňte, prikryte a nechajte chvíľu podusiť. Potom na zemiaky poukladajte...

Vanilkový likér

Z vody, cukru a vanilku uvarte na nitku. Vtedy ho ochlaďte a primiešajte alkohol. Môžete ho zafarbiť trochou páleného cukru, potom vanilku vyberte a likér po naliatí do fliaš zazátkujte.

Vikingské lodičky

Rožky prerežte pozdĺžne tak, aby ste mali spodnú loďku väčšiu. Zľahka vydlabte striedku a vnútro potriete maslom. Nasypte strúhaný syr a naň striedavo naukladajte kolieska uhorky a kúsky...

Čokoládový baranček

Bielky oddeľte od žĺtkov. Žĺtky vymiešajte s cukrom, vanilkovým cukrom a citrónovou kôrou do penista. Prilejte olej, 10 PL teplej vody a šľahajte asi 15 min. Nakoniec vmiešajte umyté a osušené...

Program.sk

Piňa colada

Ananás olúpte, pokrájajte na malé kúsky a odšťavte. Do pohárov vložte drvený ľad, prelejte ho ananásovou šťavou a ľahko vmiešajte kokosové mlieko. Ozdobte plátkom ananásu

Kapor na zelenine

Očistené, umyté a osušené porcie kapra osoľte, okoreňte, posypte rascou, prelisovaným cesnakom a mletou paprikou. Na 20 min. odložte. Prudko opečte zo všetkých strán na rozpálenej masti.Do...

Valentínska karamelová torta

Bielky s cukrom dotuha vyšľahajte, po jednom pridajte žĺtky a šľahajte 5 - 10 min. do hustej peny. Po častiach primiešajte múku, preosiate kakao, kypriaci prášok a olej. Cesto prelejte do silikónovej...

Brokolicovo – karfiolové duo

Brokolicu sparte, karfiol uvarte do mäkka. Karfiol i brokolicu rozoberte na ružičky. Pekáč vymastite a vysypte strúhankou. Striedavo ukladajte vrstvy karfiolu a brokolice. Každú vrstvu posypte...

Vyprážaná brokolica v syrovom cestíčku

Brokolicu rozoberte na ružičky a uvarte v osolenej vode. Nechajte vychladnúť a obaľte v cestíčku. Vypražte v rozpálenom oleji do zlatista. Vyberte na papierový servítku, ktorá odsaje prebytočný...

Mandľové tyčinky

Z surovín vypracujte cesto a na doske ho vyvaľkajte, pričom ho posýpajte práškovým cukrom. Ostrôžkou nakrájajte tyčinky a usušte. Obaľujte v práškovom cukre.