Čokoládový baranček

Potrebujeme:

250 g práškového cukru, 5 vajec, 10 PL oleja, 40 g hrozienok, 40 g nahrubo nasekaných vlašských orechov, 300 g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 1 vanilkový cukor, kôra z 1 citróna, tuk a hrubú múku na vymazanie formy, , Poleva:, 100 g čokolády na varenie, 60 g stuženého tuku, 1 PL mlieka

Ako na to:

Bielky oddeľte od žĺtkov. Žĺtky vymiešajte s cukrom, vanilkovým cukrom a citrónovou kôrou do penista. Prilejte olej, 10 PL teplej vody a šľahajte asi 15 min. Nakoniec vmiešajte umyté a osušené hrozienka a orechy.

Z bielkov ušľahajte tuhý sneh a vmiešajte ho do žĺtkovej zmesi Prisypte preosiatu polohrubú múku zmiešanú s práškom do pečiva. Formu na barančeka dobre vymažte tukom a vysypte hrubou múkou. Nalejte do nej cesto a v stredne vyhriatej rúre pečte asi 45 min. Formu vyberte, barančeka opatrne vyklopte na mriežku a nechajte vychladnúť.

Poleva: Vo vodnom kúpeli rozpustite čokoládu s tukom a lyžicou mlieka a vymiešajte hladkú polevu. Čokoládou barančeka polejte a pomocou potravinárskeho štetca ju dôkladne rozotrite. Nakoniec pritlačte 2 hrozienka v mieste očí a nechajte stuhnúť.

TIP: Namiesto tmavou čokoládovou polevou môžete barančeka potrieť bielou citrónovou. Ako oči prilepte 2 farebné lentilky a okolo krku previažte červenú mašličku so zvončekom.

22.07.2006

Podobné recepty