Nové recepty

Šalát s ovčím syrom

Umytý a osušený natrhajte na menšie kúsky. V miske spolu zmiešajte kúsky šalátov, pridajte pokrájanú reďkovkou, jarnú cibuľku, na kúsky nakrájané farebné papriky, kukuricu a bielu fazuľu....

Krupicové srdce

Mlieko priveďte do varu spolu s vanilkovým cukrom a nastrúhanou citrónovou kôrou. Pridajte krupicu, dobre rozmiešajte a uvarte hustú kašu. Kašu nechajte vychladnúť a potom pridajte žĺtky....

Kaleráby plnené mäsom a šampiňónmi

Kaleráby očistite a zrežte z nich vŕšky (tie si ale odložte). Vnútro vyberte, osoľte, podlejte vodou a prikryté uduste do mäkka (asi 10 min.). Z masla a múky pripravte svetlú zápražku, povarte...

Letná cuketa

Cuketu nakrájanú na jemno i na hrubo poduste na orestovanej cibuli, na ktorej ste predtým popražili slaninu (údené mäso). Mierne osoľte. Keď je cuketa mäkká, pridajte k nej na štvrtky nakrájané...

Program.sk

Hubovec s údeným mäsom

Žemle nakrájajte na plátky a namočte do mlieka. Aj sušené huby namočte do mlieka, zvyšné mlieko zlejte a pridajte k žemliam. Huby v slanej vode trochu povarte, potom rozkrájajte na menšie kúsky....

Losos na pomarančoch

Z očisteného lososa pripravte 8 rezov, ľahko osoľte a pocukrujte. Porcie poklaďte do misky a zalejte vytlačenou pomarančovou šťavou z pomarančov. Pridajte posekaný cesnak, misku zabaľte do alobalu...

Bravčové kotlety dusené so zeleninou a zemiakmi

Kotlety osoľte, cibuľu speňte na tuku a na nej mäso z oboch strán opečte. Pridajte na rezance pokrájanú mrkvu, kaleráby a kapustu. Osoľte, okoreňte a duste do zmäknutia. Mäkké kotlety odložte...

Šípkové víno

Na uvedené množstvo drene alebo rozdrvených šípok nalejte 5 l horúcej vody. Potom ich nechajte stáť 24 hodín a často premiešavajte. Po precedení do 8 litrovej fľaše (aspoň), cez plátno...

Papriky so syrovou plnkou

Mäkký syr vymiešajte s maslom, natvrdo uvarenými vajciami, pokrájanou šunkou a horčicou. Ochuťte soľou, korením a naplňte papriky. Odložte na 2 hod. do chladničky. Papriky so stuhnutou plnkou...

Sladká Frencie

Najprv zmiešajte šťavu z citrónu s práškovým cukrom, pridajte gin a niekoľko kociek ľadu, všetko asi 5 min. starostlivo miešajte. Potom prelejte do kokteilky a dolejte vychladeným sektom.