Krupicové srdce

Potrebujeme:

½ l mlieka , 1 vanilkový cukor, kôra z 1 umytého citrónu, 80 g krupice (asi 5 PL), 2 žĺtky, , Na obaľovanie a praženie:, 1 vajce, kokosová múčka, maslo na opraženie, , Ovocná omáčka:, asi ¼ kg zmrazených višní alebo lesnej zmesi, príp. iného červeného ovocia , cukor, 1 PL solamylu, 100 ml vody

Ako na to:

Mlieko priveďte do varu spolu s vanilkovým cukrom a nastrúhanou citrónovou kôrou. Pridajte krupicu, dobre rozmiešajte a uvarte hustú kašu. Kašu nechajte vychladnúť a potom pridajte žĺtky. Všetko dobre rozmiešajte. Krupicové cesto natrite vo vrstve hrubej asi 1 cm na plech opláchnutý studenou vodou a cesto nechajte zaschnúť.
Zo zaschnutého cesta vykrajujte formičkou srdiečka a opatrne ich obaľte postupne v rozmiešanom vajci a potom v kokosovej múčke. Čím väčšie máte vykrojené srdiečka, tým opatrnejšie s nimi manipulujte, aby sa nezlomili.
Zmrazené čerstvé ovocie rozohrejeme a oslaďte podľa chuti a kyslosti daného ovocia. Zmes priveďte do varu. Solamyl rozmiešajte v 100 ml studenej vody a prilejte ho k variacemu sa ovociu. Za stáleho miešania varte asi 2 min. do hustnúcej zmesi. Potom udržujte za občasného premiešania ovocnú omáčku na miernom ohni teplú.
Na panvici rozohrejeme maslo (dávajte pozor, aby sa neprepaľovalo) a obalené srdiečka na ňom do zlatista opražte. Srdcia servírujte teplé, preliate ovocnou omáčkou.

TIP: Omáčku môžete dochutiť likérom.

06.08.2006

Podobné recepty