Nové recepty
Polnočný chlebíček
Z oleja, cibule, mäsa, papriky a soli pripravte zvyčajným spôsobom perkelt.Zo sendviča odkrojte oba konce a striedku lyžicou vydlabte. Mäso z perkeltu pokrájajte na rezance. Vajcia, uhorky, kapiu,...
Pikantné rybie filé so syrom
Horčicu premiešajte s worčestrovou a sójovou omáčkou, rozotreným cesnakom a grilovacím korením. Nakrájané filé osoľte a potrite pripravenou marinádou. Nechajte v chlade odležať a potom...
Jelenia hruď s bielou chrenovou omáčkou
Odležanú a očistenú hruď umyte, osoľte a uvarte vo vode s octom, cibuľou, klinčekmi, čiernym korením a bobkovým listom. Mäkké mäso vyberte, pokrájajte na porcie, uložte na ohriatu misu...
Fazuľová polievka so šunkou
Fazuľu povarte 2 min. vo vode, potom odstavte hrniec z ohňa, zakryte pokrývkou a nechajte hodinu stáť. Fazuľu sceďte, prepláchnite a nechajte odkvapkať. Potom ju vráťte do hrnca, pridajte šunkovú...

Segedínska záparová pálenka
I. Badián, vanilku, muškátový orech, muškátový kvet, škoricu, ďumbier, nové korenie, kardamónové semeno, klinčeky, bedrovník aníz, archangelikový koreň, mäta pieporná, marinka voňavá,...
Rezance s brokolicou a cesnakom
Vo veľkej nádobe opražte zľahka na oleji cesnak, pridajte čerstvo umytú brokolicu, nádobu zakryte a nechajte pri slabom ohreve 12-15 min. podusiť, aby brokolica zmäkla. Dávajte pozor, aby sa neodparila...
Medové ježe
V mlieku rozpustite cukor, tuk a med. Vylejte do múky s práškom do pečiva a vymiešajte cesto. Dajte na vymastený a múkou vysypaný plech a upečte. Z prísad na punč (okrem rumu) uvarte sirup,...
Alsasan
Všetky suroviny pretrepte s ľadom, podávajte v koktailovom pohári.
Olejová bábovka
Všetky suroviny zmiešajte a nalejte do vymazanej a múkou vysypanej formy. Pečte v stredne vyhriatej rúre.
Kura po gazdovsky
Kuracie stehná osoľte, okoreňte, obložte prúžkami slaniny. Na masti speňte cibuľu, trochu k nej prisypte hladkej múky a podlejte teplou vodou, pridajte časť kyslej kapusty, na ňu poukladajte...