Nové recepty

Holandský syrový šalát

Syr, salámu, olúpané jablká a uhorky nakrájajte na jemné pásiky, pridajte sekanú pažítku, majonézu, biely jogurt, citrónovú šťavu, horčicu, trochu soli, premiešajte a dajte vychladiť....

Calzone s mäsom a gorgonzolou

Studené pečené mäso nakrájajte na kocky a cibuľu nadrobno. Paradajky olúpte, zbavte jadierok a nakrájajte na kocky. Hrozno rozpoľte a odkôstkujte. Čakanku preberte a nakrájajte na prúžky....

Pažítkový krém

Na tvrdo uvarte vajcia, rozdrvte ich vidličkou, pridajte maslo a smotanu, okoreňte veľmi jemno pokrájanou pažítkou, soľou a trochou korenia. Dôkladne vymiešajte a nechajte stáť 1-2 hod., aby chuť...

Bryndzové palacinky

Z mlieka, múky, 2 vajec a soli urobte cesto, nechajte ho 30 min. postáť. Potom pridajte 2 PL oleja a dobre premiešajte. Rozohrejte teflónovú panvicu a upečte palacinky.Bryndzu vymiešajte s pažitkou...

Program.sk

Vyprážané kalamáre s korením

Kúsky rozmrazených kalamárov osoľte, okoreňte a obaľte v múke. Na panvici rozohrejte olej a kalamáre vysmažte z oboch strán do zlatista. Osušte na servítke a pokvapkajte ich citrónovou šťavou.

Nescafé Frappé

Studenú vodu s prísadou miešajte v šejkry tak dlho, až sa postupne zmení na penu, ktorú potom prelejte do pohára s objemom 250 ml, pridajte 130 ml ľadovej vody a kocku ľadu. Podávajte so slamkou.

Bernské párky

Opláchnuté párky prehrejte nad parou, potom ich osušte, po dĺžke nakrojte tak, aby konce boli spojené. Naplňte plátkom syra a obaľte slaninou. Upevnite špáradlom. V dobre rozohriatom oleji...

Paradajková omáčka I

Čerstvé paradajky dovtedy varte s cibuľou, bobkovým a zelerovým listom, petržlenovou vňaťou, kým sa rajčiaky nerozvaria na pastu. Pretlačte ich cez sito.Medzitým pripravte z masti a múky zápražku...

Kuracia pečeň

Na oleji opražte nadrobno pokrájanú cibuľu, pridajte papriku, na väčšie kúsky pokrájanú kuraciu pečeň, na tenko nakrájané huby. Okoreňte, ak treba podlejte trochou vody a krátko pečte...

Cisárska káva

Cukor pokvapkajte vodou a pripravte svetlý karamel, ktorý nalejte do šálky z varného skla. V naberačke nahrejte whisky, zapáľte ju a horiacu nalejte do šálky na karamel. Potom horiacu liehovinu...