Nové recepty

Tradičná kapustnica

Údené mäso dáme variť do 1 l horúcej vody, po hodine pridáme kapustu aj so šťavou, nadrobno posekanú cibuľu, prelisovaný cesnak a všetko spolu varíme domäkka. Slaninu nakrájame na kocky,...

Bezlepkový indiáni

Sneh z bielkov vyšľaháme dotuha, pridáme práškový cukor, lekvár a vo vode rozpustenú kyselinu citronovú (1 lyžičku. kyseliny citr. a tak isto vody). Cukor navlhčíme vodou, aby sa rozpustil,...

Bezlepkové labute

Suché suroviny zmiešame v miske na cesto, pridáme maslo a rozšľahané vajce s mliekom (podľa potreby sa môže použiť aj viac mlieka). Vypracujeme cesto, ktoré necháme chvíľu odstáť. Plníme...

Kokosové guľôčky

Vodu s cukrom varíme 5-6 minút na miernom ohni. Pridáme pokrájanú heru a miešame, kým sa nerozpustí. Potom pridáme 150 g kokosu, vanilínový cukor a dobre premiešame. Nakoniec ešte sušené...

Program.sk

Kokosové pusinky

Celé vajcia vyšľaháme s cukrom, potom pridáme ostatné prísady a zmiešame. Rukami spravené guľôčky kladieme na plech vystlaný papierom na pečenie, alebo ich robíme malou lyžičkou. Navrch...

Medovníky

Vypracujeme cesto a vyváľkame ho na hrúbku 1/2 cm. Vykrojené medovníky poukladáme na vymastený plech, potrieme rozšľahaným vajcom, ozdobíme kúskom orecha a upečieme, pri teplote cca 180 °C. Upečené,...

Škvarkové pagáčiky s kyslou smotanou

Z vlažného mlieka, droždia a cukru pripravíme kvások. Škvarky zomelieme alebo rozmixujeme, pridáme múku, žĺtok, soľ, kvások, kyslú smotanu, maslo a vypracujeme cesto. Vyvaľkáme na hrúbku...

Smotanová bomba

Žĺtka, práškový cukor a vanilkový cukor vymiešame na hustú penu. Zapracujeme hustý sneh a 2 PL vody. Pridáme múku a premiešame. Pologuľatú formu na bombu vymastíme a posypeme múkou. Vylejeme...

Mexické kuracie prsia s ananásom

Kuracie prsia narežeme na slížiky a pridáme prelisovaný cesnak, tacos, sójovú omáčku a curry. Pekne premiešame a necháme aspoň pol hodiny odstáť a na troške oleja pekne orestujeme. Podlejeme...

Sacherova torta

Dno okrúhlej formy vymastíme. Žĺtka vymiešame so 100 g cukru do peny. Bielka vyšľaháme so zvyšným cukrom na tuhý sneh. Do žĺtkovej zmesi pridáme kakao, múku, roztopenú heru, piškótovú...