Nové recepty

Thajská pikantná kyslá polievka s krevetami „otm Yam ogong“

Krevety prepláchneme pod tečúcou vlažnou vodou. V hrnci privedieme kurací vývar k varu. Do vývaru pridáme nasekanú citrónovú trávu, očistený a na plátky nakrájaný zázvor a asi 10 minút...

Pollo alla Biela pani- kuracie prsia alla Biela pani

Mäso nakrájame na 4 kusy po 100 gramov a necháme ho na olivovom oleji pomaly smažiť. Šunku a petržlenovú vňať nakrájame na drobno a pridáme do ricotty. Osolíme a okoreníme, pridáme trošku...

Jahodová polievka jemne ochutená sektom

Túto naozaj lahodnú polievku si pripravíme tak, že umyté a očistené jahody vložíme do nádoby spolu s cukrom. Zalejeme ich vodou, sektom a vymixujeme do hladkej peny. Túto zmes necháme zachladiť....

Bravčová panenka z rokfortovou omáčkou

Bravčovú panenku jemne naklepeme rukou, osolíme, okoreníme a pokvapkáme olejom. Na zvyšnom oleji rezy z oboch strán prudko opečieme a pri zníženej teplote pomaly dohotovíme. Mäso preložíme...

Program.sk

Le Pain Perdu

Plátky vianočky obalíme v rozšľahaných vajciach s mliekom a cukrom. Opečieme z obidvoch strán do zlato hneda na roztopenom masle. Pred podávaním ozdobíme kopčekami vanilkovej zmrzliny, celou...

Sugo di polpetta – paradajková omáčka s guličkami

Do hrnca dáme olivový olej a cesnak a jemne orestujeme. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a necháme 1 minútu restovať. Mrkvu nastrúhame a pridáme do hrnca. Z mäsa urobíme guličky, ktoré...

Svieži šalát

Kuracie mäso nakrájame na hrubšie rezance, osolíme, okoreníme a opečieme na oleji do zlatista. Šalát poukladáme na tanier, ozdobíme paradajkami nakrájanými na mesiačiky a rukolou. Pridáme...

Cestoviny s aromatickými bylinkami

Na oleji orestujeme cibuľu, pridáme na malé kocky pokrájanú salámu, polovicu byliniek a nakrájané paradajky. Celé to podlejeme vývarom a chvíľu podusíme. Cestovinu pripravíme podľa návodu,...

Grilované kuracie prsia so zeleninou

Osolené, okorenené mäso grilujeme po oboch stranách do zlatista. Zeleninu nakrájame na väčšie kúsky a na olivovom oleji prudko opečieme, pridáme cesnak a provensálske bylinky. Z bešamelu,...

Steak z jeleňa

Mäso prekrojíme na dva steaky, osolíme, okoreníme, pridáme worchestrovú omáčku a rozmarín. Prudko opečieme z oboch strán do zlatista. Medzitým si z cukru urobíme karamel, pridáme Sandeman...