Nové recepty
Fazuľkový guláš
Nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme na oleji, pridáme fazuľku, papriku, korenie, soľ, očistené a nakrájané zemiaky, lečo a podlejeme vývarom. Ochutíme rascou, sušenou koreňovou zeleninou...
Kurča grófa draculu
Ingrediencie na marinádu zmiešame a naložíme do nej stehná na 24 hodín. Stehná spolu s marinádou pomaly smažíme na 2 lyžiciach oleja. Pridáme paradajkový pretlak, nakrájanú papriku, slivky...
Hydinová pečienka so zeleninou
Očistenú, okorenenú a osušenú pečienku pečieme na panvici na rozpálenom oleji. Pred dokončením pridáme na polky rozkrojené paradajky, na kúsky pokrájanú zelenú papriku a plátky očistenej...
Papriková polievka
Vo veľkom hrnci rozohrejeme olej, 10 minút na ňom pri miernej teplote smažíme cibuľu, zeler a papriky. Pridáme paradajky, cesnak a múku. Pridáme cukor a podľa chuti soľ a korenie. Dobre premiešame,...

Sladké rožteky
Do trochy teplého mlieka dáme nakysnúť kvasnice. Múku zmiešame s práškom do pečiva. V zvyšnom mlieku rozhabarkujeme žĺtky a olej. Všetko spolu zmiešame, vypracujeme cesto, zakryjeme utierkou...
Športové lievance s cereáliami
V miske spolu poriadne rozmiešame mlieko, vajíčko, štipku soli, hladkú múku a cereálie. Vymiešané cesto by malo byť redšie. Rozohrejeme teflonovú panvicu. Naberačkou vylievame porcie cesta...
Paštéta z diviaka
Bravčový bôčik vykostíme, zrežeme kožu, pokrájame na kocky, osolíme a necháme v chladničke odležať 24 hodín. Varené alebo pečené mäso z diviaka bez šliach a kostí a odležaný bravčový...
Pochúťka zo zelených fazuľových luskov s kuracími pečienkami
Karfiol, brokolicu, mrkvu a pečienky nakrájame na tenké plátky. Zeleninu spolu s luskami oblanšírujeme vo vriacej vode približne 5 minút a scedíme. Pečienky orestujeme na horúcom oleji spolu...
Kapor na bavorský spôsob
Do smotany pridáme horčicu, soľ, rascu, korenie, sušenú koreňovú zeleninu, šťavu z citróna a dobre premiešame. Kapra narežeme, potrieme citrónovou šťavou, soľou a pripravenou omáčkou....
Kapustný lukostrelec
Plech vymastíme bravčovou masťou. Na dno rozložíme kyslú kapustu, na ktorú pokladáme zemiaky nakrájané na mesiačiky. Zemiaky osolíme a posypeme mletou rascou. Na zemiaky rozložíme posolené...