Nové recepty

Morčacie prsia na cukinovej omáčke

Prsia nakrájame na plátky a naklepeme. Na panvici zohrejeme olej, prsia z oboch strán osmažíme, osolíme, prikryjeme vrchnákom a necháme 2 – 3 min. dusiť. Pridáme na mesiačiky nakrájané paradajky,...

Kuracie prsia s tekvicou

Na oleji orestujeme cesnak, pridáme nakrájanú tekvicu, zľahka opečieme, prilejeme víno a e dusíme asi 5 min. Keď je tekvica polomäkká pridáme na kocky nakrájané kuracie prsia a ďalej varíme....

Melónová polievka

Dostatočne zrelý melón zbavený šupky a jadierok rozmixujeme na kašu, ktorú podľa potreby zriedime vodou a dochutíme vodkou, čiernym korením a soľou. Hotovú zmes naservírujeme do misiek a posypeme...

Labužnícke kurča

Do klasicky pripravenej ryže pridáme pred koncom varenia búrske oriešky a odstavíme. Vypitvané kurča naplníme ryžovou zmesou a otvor uzavrieme špajdlami. V oleji rozmiešame soľ s koreninami...

Program.sk

Špenátové lasagne so špenátom

Vo väčšom hrnci orestujeme na masle múku a zalejeme ju mliekom. Po prevretí pridáme polovicu šľahačky, muškátový orech, korenie, soľ a za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Na masle...

Banánové šamrolky

Cesto vyváľkame na 3 mm hrubý plát a nakrájame ho na 3 cm široké pásy. Banány prekrojíme na polovice a pásy cesta na ne navíjame tak, aby sa prekrývali. Banány obalené v ceste preložíme...

Jablčný dezert

Z vody, jabĺk, cukru, limetkovej kôry a škorice uvaríme kompót. Jablká vyberieme a šťavu varíme kým nenadobudne rôsolovitú konzistenciu. Mlieko s cukrom necháme zovrieť a vlejeme doň žĺtky...

Gaštanová roláda

Z bielkov a kryštálového cukru vyšľaháme tuhý sneh. Vymiešame žĺtky, pridáme múku, orechy, sneh, um a teplú vodu. Vylejeme na plech a pečieme. Po upečení vyklopíme na vlhký obrúsok,...

Kelová polievka

Na oleji podusíme nadrobno nakrájanú cibuľku, na nej orestujeme nakrájaný kel, pridáme koreňovú zeleninu, na kocky pokrájané zemiaky a šampiňóny, zalejeme horúcou vodou, osolíme. a pridáme...

Zajac po dalmatínsky

Zajaca osolíme, prešpikujeme slaninou, dáme na pekáč a podlejeme vodou. Pridáme olej a necháme piecť 10 min. pri 205 °C. Medzitým si pripravíme „kúpeľ“ z oleja, vytlačených citrónov,...