Nové recepty
Kapor na zemiakoch a víne
Očistenú rybu pozdĺžne prerežeme na dve polovice, z oboch strán nasolíme, výdatne potrieme cesnakovou pastou, posypeme zmesou korenia na ryby a necháme postáť 2 hod. V šupke uvarené zemiaky...
Bravčové trojakej chuti
Mäso na okrajoch narežeme, naklepeme, potrieme cesnakovou pastou, posypeme korením, rascou, mletou paprikou a obalíme v hladkej múke. Rezne sprudka orestujeme na oleji a dáme na 20 min. piecť do rúry...
Kuracie prsia v kokosovej omáčke s plackou
Do rozpáleného oleja vložíme horčičné semienka, pokrájanú cibuľu, zázvor, kokos, kurkumu a paradajky. Podlejeme vodou, pridáme koriander a štipľavú papriku. Keď sú koreniny opražené,...
Flambovaný ananás s medom
Ananás pokrájame na plátky, drevitý stred vykrojíme a hnedú šupku poobkrajujeme. Orechy nahrubo nasekáme a necháme pražiť na strednej teplote. Rum mierne zohrejeme, aby lepšie horel. V panvici...

Mušle na cesnaku s chilli papričkami
Mušle pár minút povaríme v posolenej vode, do ktorej sme pridali pár plátkov citrónu. Po scedení ich krátko orestujeme na oleji, potom ich vyberieme a do výpeku pridáme šalotku a cesnak a prikryté...
Šakšuka s omeletou Toši
Na mesiačiky nakrájanú cibuľu a cesnak orestujeme na oleji, pridáme na pásiky pokrájané papriky, chilli papričku, olúpané nakrájané rajčiny, osolíme a ďalej restujeme. Po chvíli zalejeme...
Kuracie závitky s pečenou mrkvou
Mäso naklepeme, osolíme a okoreníme. Položíme ho na plátok šunky, prikryjeme druhým plátkom a navrch dáme hranolček syra. Mäso zvinieme, zaistíme špáradlami a obalíme v múke. Takto pripravené...
Fašírky na zdravie
Ovsené vločky zalejeme horúcim zeleninovým bujónom a necháme 15 min. odstáť, aby zmäkli. Na oleji orestujeme najemno postrúhanú mrkvu a pridáme ju k vločkám. Do zmesi pridáme vajcia, krupicu,...
Melón v sladkom cestíčku so šalátom z červeného melóna
Melón olúpeme, zbavíme semiačok, rozkrájame na hrubšie mesiačiky, posypeme práškovým cukrom a polejeme likérom. Cestíčko pripravíme z múky, bieleho vína, niekoľkých kvapiek oleja, štipky...
Kapor na medovom víne
Kapra naporcujeme, osolíme, posypeme mletou rascou, pridáme korenie na ryby a poukladáme na plech, do ktorého nalejeme trochu oleja. Červené víno zahrejeme, pridáme k nemu med, vylejeme na kapra...