Flambovaný ananás s medom

Potrebujeme:

1 čerstvý ananás, 50 g lieskovcov, 2 PL medu 2 PL masla, 1 pomaranč na šťavu a postrúhanú kôru, ⅛ l rumu

Ako na to:

Ananás pokrájame na plátky, drevitý stred vykrojíme a hnedú šupku poobkrajujeme. Orechy nahrubo nasekáme a necháme pražiť na strednej teplote. Rum mierne zohrejeme, aby lepšie horel. V panvici zohrejeme maslo, vložíme plátky ananásu, podlejeme zmesou s postrúhanou kôrou a šťavou z pomaranča a z oboch strán opečieme do zlatožlta. Ovocie polejeme rumom a zapálime. Necháme chvíľu variť. Potom polejeme medom a varíme ešte 2 – 3 min. Nakoniec posypeme orechmi.

14.04.2008

Podobné recepty