Mušle na cesnaku s chilli papričkami

Potrebujeme:

900 g čerstvých mušlí, 1 citrón, 2 strúčiky cesnaku, 6 PL olivového oleja, 1 čerstvá chilli paprička, 1 bal. krabích prstov, 1 tavený syr, 2 malé bagetky, čerstvá petržlenová vňať, a soľ

Ako na to:

Mušle pár minút povaríme v posolenej vode, do ktorej sme pridali pár plátkov citrónu. Po scedení ich krátko orestujeme na oleji, potom ich vyberieme a do výpeku pridáme šalotku a cesnak a prikryté dusíme na miernom ohni cca 5 min. Potom primiešame petržlenovú vňať, chilli papričku, soľ a orestované mušle. Chvíľku povaríme a potom necháme postáť 2-3 min, aby sa chute mohli dobre rozvinúť. Tavený syr roztopíme a pridáme do neho nadrobno nakrájané krabie prsty, krátko prehrejeme a masu po vychladnutí natierame na opečenú bagetu. Mušle servírujeme dozdobené citrónom a zajedáme ich chrumkavou bagetou.

14.04.2008

Podobné recepty