Nové recepty
Zemiakové lievance
Zemiaky ošúpeme a vychladnuté najemno postrúhame. Žĺtky vymiešame s maslom a trochou soli dopenista, pridáme zemiaky, strúhaný syr a tuhý sneh z bielkov. Na vymastenej panvici pražíme lievance...
Gemerské banícke guľky
Postrúhané zemiaky zbavíme prebytočnej vody a zmiešame s ostatnými surovinami. Vyformujeme primerané guľky (tak do dlane). Obalíme ich v hladkej múke a dáme do vriacej osolenej vody. Keď vyplávajú...
Prababičkin jablčník
Cukor, mak a múku zmiešame v miske. Zo zmesi odoberieme 4 hrnčeky, vysypeme ich rovnomerne na suchý plech a dobre utlačíme. Na to navrstvíme pol zmesi strúhaných jabĺk a prikryjeme ich zase 4 hrnčekmi...
Kuracie prsia s cumberlandskou omáčkou
Na rezančeky nakrájame pomarančovú kôru, zarestujeme na oleji, zasypeme cukrom a pridáme ostatné suroviny. Chvíľu povaríme a rozmixujeme. Omáčku podávame vychladenú k mäsu, ktoré si predtým...

Krútené koláče
Z mlieka, droždia a cukru urobíme kvások. Múku, otruby, olej, soľ a kvások zmiesime a necháme cesto vykysnúť. Hotové cesto rozdelíme na dve časti, ktoré vyvaľkáme do tvaru obdĺžnika. Natrieme...
Plnené kelové batôžky
Kelové listy sparíme asi 5 minút a pripravíme ich na plnenie. Mäso osolíme, okoreníme a zmiešame s vajíčkom, nasekanou vňaťou a strúhankou. Masu rozdelíme na kelové listy a pevne ich zviažeme...
Krémová brokolicová polievka
Z oleja a múky urobíme zápražku, zalejeme ju vodou, premiešame a pridáme brokolicu, osolíme a uvaríme domäkka. Odstavíme, rozmixujeme, okoreníme, zjemníme smotanou a prehrejeme. Hotovú posypeme...
Kuracie placky
Kuracie mäso nakrájame na tenké rezance alebo menšie kocky. Olej, vajcia, lečo, maizenu a koreniny zmiešame a pridáme k nim nakrájané kuracie mäso. Necháme v chladničke odstáť aspoň 24 hodín....
Ríbezľový koláč
Múku preosejeme na pracovnú dosku, pridáme maslo, práškový cukor, vajce a zamiesime cesto. Zabalíme ho do alobalu a dáme na 2 hodiny do chladničky. Ríbezle odstopkujeme, umyjeme a necháme odkvapkať....
Falošné halušky
V jednom hrnci uvaríme na kocky pokrájané zemiaky a cestovinové kolienka. Vodu scedíme, pridáme smotanu, jogurt a osolíme. Podávame posypané teplou vyškvarenou gazdovskou slaninkou.