Nové recepty
Francúzske toasty
Cibuľu nakrájame na pásiky a restujeme 3 min. Pridáme na malé pásiky nakrájanú šunku a na plátky nakrájané šampiňóny. Restujeme na miernom ohni asi 10 min. a dochutíme soľou a mletým...
Labužnícke toasty
Do nádoby dáme polovicu oleja, na malé kúsky nakrájanú salámu, pečeň, cibuľu, huby, pridáme soľ a restujeme. Medzitým na ostatnom oleji opražíme po oboch stranách na krajce nakrájaný...
Medovo-kávový punč
Do ohriatych štyroch šálok z jenského skla, precedíme čerstvo uvarený kávový vývar, primiešame med a necháme ho rozpustiť. Potom prilejeme vínom, rum a premiešame. Do ohriatych štyroch...
Tekvicová polievka
Tekvicu očistíme a nastrúhame. Do nádoby dáme rozpustiť nadrobno nakrájanú slaninu, pridáme posolenú postrúhanú tekvicu, podlejeme troškou vody a spolu dusíme asi 10 minút. Potom zalejeme...

Zbojnícka pochúťka
Mäso nakrájame na malé kúsky a na rozpálenej masti opečieme. Opečené mäso vyberieme, do výpeku dáme nadrobno nakrájanú slaninu, klobásu, cibuľu, pokrájané šampiňóny, opražíme, pridáme...
Zemiakový šalát
V šupke uvarené zemiaky očistíme, pokrájame na tenké plátky a kladieme na misu tak, že dáme vrstvu zemiakov, posypeme nadrobno nakrájanou cibuľou, znova dáme plátky zemiakov, na to dáme pokrájané...
Hlávkový šalát s kôprom
Šalát rozoberieme na listy, umyjeme pod tečúcou vodou, necháme odkvapkať a pokrájame na rezance. Smotanu premiešame s citrónovou šťavou, so soľou a s posekaným kôprom. Vylejeme na šalát...
Teľací rezeň so syrom
Mäso očistíme, umyjeme a pokrájame na rezne, ktoré naklepeme, osolíme, opečieme v rozohriatom oleji a vyberieme. Do výpeku pridáme maslo, scedené pokrájané šampiňóny a podusíme. Opečené...
Krovky
Ingrendiencie zmiešame a varíme na slabom ohni 1,5 hodiny. Potom vylejeme na plech a po stuhnutí krájame na malé kocky. Sú na nerozoznanie od klasických kroviek a sú vynikajúce!
Banánové tiramisu
Dno hranatých misiek pokryjeme cukrárenskými piškótami, ktoré natrieme čokoládovým likérom. Následne poukladáme vrstvu nakrájaných banánov v čokoláde a vrstvu krému, ktorý pripravíme...