Údené mäso

Údené mäso s hnedou omáčkou

Údené karé dáme variť do vody spolu so soľou, novým korením, bobkovým listom a sušenými hubami. Varíme podľa veľkosti mäsa. Na oleji orestujeme cibuľu, pridáme med, paradajkový pretlak...

Krúpy s údeným

V osolenej vode uvaríme krúpy. Umyté údené mäso dáme variť na 10 min.do vody s červeným vínom. Na oleji speníme nakrájanú cibuľku, pridáme nakrájané šampiňóny, podusíme, pridáme...

Pikantné zapekané rizoto

Uvarenú ryžu premiešame s tukom a pridáme nadrobno pokrájané mäso, ktoré sme obrali z uvarených údených rebierok. Feferónky zbavíme jadierok, nakrájame a pridáme do zmesi spolu s karí korením...

Údené mäso v lístkovom ceste

Údené mäso uvaríme domäkka spolu s novým a celým čiernym korením, bobkovým listom a cesnakom. Rozvaľkáme lístkové cesto. Mäso po vychladnutí vykostíme a položíme na rozvaľkané cesto....

Program.sk

Pórový nákyp s údeným mäsom

Zemiaky uvarené v šupe očistíme a nakrájame na kolieska. Pór narežeme na väčšie kolieska a údené mäso na kocky. Zapekaciu nádobu potrieme rastlinným maslom vrstvíme zemiaky, pór, mäso,...

Šunkovo – syrové rolky v cestíčku

Na tenký plátok syra položte šunku a zamotajte do rolky, spichnite špáradlom a obaľujte v cestíčku z vajec, mlieka, soli, múky a piva. Osmažte v teplom oleji a podávajte s zemiakovou kašou...

Zapekané špekačky

Špekačky olúpte a rozkrojte pozdĺžne na polovice. Vložte do pekáča vymasteného tukom a chvíľku pečte v rúre. Mlieko, múku, žĺtky a soľ rozšľahajte, pridajte strúhaný syr a sneh z bielkov...

Plnené zapečené klobásy

Šampiňóny nechajte odkvapkať, cibuľu olúpte a najemno nastrúhajte. Paradajky nakrájajte na plátky, pekáč vymastite maslom. Vajcia rozmiešajte s karí korením, šľahačkou a ½ syra. Zmiešajte...

Špekačky s fazuľou

Fazuľu zalejte vodou a nechajte napučať. Potom ich uvarte s novým korením, bobkovým listom a polovicou paradajkového pretlaku domäkka. Na pokrájanej slanine opražte na kocky pokrájanú cibuľu,...

Lanšmit v alobale

Konzervu otvorte z oboch strán, obsah vytlačte, odstráňte tuk a lanšmit nakrájajte na 8 koliesok. Štyri kolieska potrite tenkou vrstvou horčice na ňu poukladajte plátky syra, opäť potrite horčicou...

Strany 123456