Múčniky a dezerty
Tvarohový koláč
Zo surovín na cesto spravíme cesto, ktoré upečieme. Plnku urobíme tak, že dáme variť 3 dcl mlieka, a potom doň pridáme 1 Zlatý klas. Po zhustnutí vylejeme do predom vymiešanej zmesi z 25 dkg masla,...
Višňovo-rumové guličky z BB pudingu
Do misy vysypeme celú krabicu BB pudingu, práškový cukor, pomleté orechy a suchú zmes poriadne premiešame. Do zmesi vlejeme roztopený stužený tuk, rum a vodu z višní alebo čerešní. Chvíľku...
Teplý mandľový koláčik s malinovým sorbetom
Vymiešajte celé vajcia s cukrom, roztopeným maslom a čokoládou. Pridajte múku, mandle a hrozienka. Zmes premiešajte a naplňte do vymastených a múkou vysypaných formičiek (napríklad na muffiny)....
Čokoládové fondue
Čokoládu, smotanu, maslo a čerešňovicu dajte do menšieho hrnca a zohrejte nad parou. Metličkou miešajte, kým sa čokoláda nerozpustí. Rozpustenú čokoládovú zmes prelejte do fondue nádoby,...

Kokosová bábovka s čokoládou
Bielka oddelíme od žĺtkov, z bielkov ušľaháme tuhý sneh a Heru vyšľaháme s cukrom do peny. Po jednom pridávame žĺtka, zakaždým dobre vymiešame. Pridáme posekanú čokoládu, kokos a masu...
Šumienkový koláč
5 žĺtkov vyšľaháme s 5 PL cukru. 1 prášok do pečiva zmiešame s 5 pol.lyžicami polohrubej múky. Pridáme sneh z 5 bielkov a trošky soli, prilejeme trošku oleja. Vymiešame cesto a vylejeme...
Šľahačková bábovka
Vajcia (celé) s cukrom najlepšie ručným šľahačom vymiešame do peny. Pridáme šľahačku a hladkú múku, do ktorej sme zamiešali prášok do pečiva. Dôkladne premiešame a vlejeme do predom...
Kiwi rezy
Vajíčka si rozbijeme a oddelíme žĺtka od bielkov. K žĺtkom pridáme cukor. Žĺtka s cukrom a vodou vyšľaháme do peny. Potom vyšľaháme tuhý sneh. Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva....
Tiramisa z Talianska
Do vychladnutej kávy máčame piškóty, ktoré ukladáme vedľa seba do misy tak, aby neboli medzi nimi veľké medzery. Do vyšľahanej šľahačky pridáme syr, 0,05 dcl rumu, štyri hrste cukru a miešame...
Maďarský tvarohový koláč
Najskôr si namočíme hrozienka do rumu. Zo všetkých uvedených prísad na cesto vypracujeme bochník cesta, ktorý ak sa nám príliš lepí poprášime ešte múkou a dáme ho na 30 minút odstáť....