Mäsité jedlá a ryby

Kurací perkelt

Na oleji osmažíme pokrájanú cibuľu, pridáme umyté, rozporcované kurča, červenú papriku, mletú rascu, soľ, podlejeme teplou vodou a dusíme. Šťavu zahustíme múkou a povaríme.

Zapekaný kapor

Očisteného kapra osolíme, vložíme do vymasteného pekáča, podlejeme trochou vody a krátko podusíme. Potom zalejeme bešamelom a v rúre zapečieme. Bešamel: Z masla a hladkej múky pripravíme...

Teľacie pečené na rozmaríne

Najprv nakrájame slaninu na pásiky, ktoré obalíme v dvoch strúčikoch cesnaku utretých so soľou. Slaninovými pásikmi popretkávame mäso, osolíme ho a opečieme zo všetkých strán na panvici...

Zemiaky zapekané s údeninou

Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke do mäkka. Vychladnuté olúpeme a pokrájame na kolieska. Na masti opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme na kolieska pokrájanú klobásu alebo inú údeninu,...

Program.sk

Pivné kuracie špízy so sezónnou zeleninou

4 porcie Čas prípravy: 75 minút Čas tepelnej úpravy: 15 minút 1.Stehná vykostíme a nakrájame na kúsky. 2.Sezónnu zeleninu nakrájame na kocky. Striedavo napichujeme na špízy. 3.Dáme...

Rybie filé na rajčiakovom pretlaku

Porcie osoleného filé vložíme do nádoby, kde sme na oleji spenili pokrájanú cibuľu. Pridáme rozotrený cesnak, trocha vody a dusíme. Rybu polejeme rajčiakovým pretlakom a krátko podusíme.

Bravčová sviečkovica s horčicovou omáčkou a so šampiňónmi

4 porcie Čas prípravy: 15 minút Čas tepelnej úpravy: 20 minút 1.Slaninu nakrájame, opečieme na rozpálenej panvici. 2.Pridáme šampiňóny rozkrojené na polovicu. 3.Zatiaľ očistíme...

Zajac na smotane

Zadnú časť zajaca rozporcujeme, umyjeme a osušíme. Popreťahujeme prúžkami údenej slaniny a osolíme. Zvyšok slaniny nadrobno pokrájame a rozškvaríme na masti. Mäso opražíme, pridáme...

Mušle na čiernom pive

4 porcie Čas prípravy: 15 minút Čas tepelnej úpravy: 15 minút 1.Rozpustíme maslo, pridáme cibuľu a orestujeme ju. 2.Potom pridáme cesnak a vzápätí mušle a zalejeme ich pivom. Dusíme,...

Konfitovaná kačica s tekvicovými plackami

4 porcie Čas prípravy: 15 minút Čas tepelnej úpravy: 60 minút 1.Kačka musí mať dostatok podkožného tuku, a preto nekupujte mladú kačku. Naporciujeme ju. Ak vám zostane koža a tuk po naporciovaní,...

Strany 1...41424344454647...419