Zebrí údený jazyk

Potrebujeme:

1 celý údený hovädzí jazyk, 2 syry s bielou plesňou, pór, 4 plátky debrecínskej pečene, 2 ČL chrenu, 2 ČL horčice, citrón, soľ, čierne korenie, 3 PL masla

Ako na to:

Vyšľahajte maslo, pridajte syry s bielou plesňou, pokrájaný pór, plátky debrecínky, chren, horčicu, osoľte, okoreňte, pokvapkajte citrónom a rozmiešajte na pastu. Uvarený a ošúpaný údený hovädzí jazyk rozkrájajte do šikma na približne 1 cm hrubé plátky. Plátky natierajte pastou a skladajte do pôvodného tvaru. Zabaľte do alobalu a nechajte v chladničke stuhnúť. Pred podávaním krájajte nqšikmo priečne, aby vznikol zebrovitý obrazec.

13.09.2006

Podobné recepty