Pečený losos

Potrebujeme:

rozpočet na 4 porcie
600 g lososa, podľa chuti nahrubo zomleté korenie na ryby s citrónom, 400 g zemiakov, 200 g brokolice, kôpor, 200 g tatárskej omáčky, 1 limetku

Ako na to:

Lososa očistíme a nakrájame na porcie. Osolíme, posypeme nahrubo zomletým korením a ugrilujeme. Zemiaky nakrájame na hrubšie plátky (môžeme pred restovaním ľahko povariť), osolíme ich, okoreníme a orestujeme na panvici s trochou olivového oleja. Brokolicu rozoberieme na ružičky a povaríme v osolenej vode.
Na tanier naukladáme cez seba restované zemiaky, na ne položíme steak z lososa, varenú brokolicu a tatársku omáčku, do ktorej sme primiešali nasekaný čerstvý kôpor. Ozdobíme limetkou a kôprom.

04.01.2009

Podobné recepty