Jahodový losos

Potrebujeme:

očistený naporciovaný losos, 10 dkg jahôd, 10 dkg banánov, 10 dkg mandariniek, čerstvý špenát, sladkú smotanu, kyslú smotanu, sladkú sójovú omáčku, maslo, štipku drvenej rasce, solčanku, muškátový orech, mleté čierne korenie, soľ (namiesto solčanky)

Ako na to:

Lososa natrieme solčankou, pokvapkáme sójovou omáčkou a dáme na panvicu, na ktorej sme si predtým rozpustili maslo. Jemne pridávame jahody, mandarínky a banány. Posypeme muškátovým orechom, solčankou, prikryjeme a necháme podusiť.
Odkryjeme, pridáme špenátové listy a necháme podusiť. Opäť odkryjeme, podlejem sójovou omáčkou a na záver posypeme drvenou rascou. Vyberieme z panvice lososa a ovocie, výpek so špenátom prikryjeme a necháme podusiť.
Pridáme kyslú a sladkú smotanu, rozmixujeme a takto vzniknutou penou polejeme lososa. Podávame so zemiakmi.

17.11.2008

Podobné recepty