Losos so špargľou a prosciuttom

Potrebujeme: Losos so špargľou a prosciuttom

180 g losos
1 veľká cibuľa
8 ks špargľa
3 - 4 plátky prosciutto
olivový olej
šalotka
2 dcl biele víno suché
šľahačková smotana
kaviár z lososa (použitý len na dozdobenie na tanieri, inak byť nemusí)
soľ

Ako na to:

Lososa umyjeme, osolíme, opečieme z oboch strán a dáme dopiecť na približne 10 min do vopred vyhriatej rúry na 180 °C. Špargľu ošúpeme a zabalíme do prosciutta, opečieme na olivovom oleji na panvičke a pridáme do rúry k rybe na posledných 5 minút. Šalotku nakrájame najemno, na olivovom oleji speníme dozlatista a pridáme biele víno. Necháme krátko povariť a pridáme smotanu. Odstavíme. Soľ pridávame podľa chuti.
Na tanier dáme špargľu, na ňu položíme lososa, prelejeme smotanovo-vínovou omáčkou a dozdobíme kaviárom z lososa.

Fotogaléria k receptu

10.12.2014 | autor:

Podobné recepty