Matjesy s jablkovým šalátom a brusnicami

Potrebujeme:

4 filety z matjesov, 3 jablká, 1 cibuľa, 2 pochúťkové smotany, 1 citrón, 3-4 listy hlávkového šalátu, 50 ml bieleho vína, kôprová vňať, biele mleté korenie, brusnicový kompót a soľ

Ako na to:

Omáčku pripravíme tak, že ošúpané, jadierok zbavené jablká nakrájame na kocky, zmiešame ich so smotanou, posekanou kôprovou vňaťou, nakrájanou cibuľou, korením a soľou. Pridáme víno, pár kvapiek citrónu a poriadne premiešame. Takto necháme pár minút odstáť. Matjesy z vnútornej strany potrieme brusnicami, zrolujeme ich a spojíme špáradlom. Servírujeme ich na tanieri obloženom hlávkovým šalátom, jablkovou omáčkou a brusnicami. Ako prílohu podávame celozrnný chlieb.

06.03.2008

Podobné recepty