Čilejkársky makový koláč

Potrebujeme:

1 kg polohrubej múky, 3 PL bravčovej masti, slivkový lekvár, 1 kocka droždia, 2 vajcia, 0,5 kg maku, 1 l mlieka, citrónová kôra, škorica, 3 – 4 PL práškového cukru

Ako na to:

Z mlieka, cukru a múky urobíme kvások tradičným spôsobom. Vypracujeme cesto a necháme vykysnúť. Nakysnuté cesto rozdelíme na tri bochníky. Každý bochník rozvaľkáme a natrieme makom, ktorý vopred zabaríme, pridáme doňho cukor, škoricu a citrónovú kôru. Na roztretý mak pohádžeme lyžicou slivkový lekvár. Cesto stočíme do závinu, potrieme rozšľahaným žĺtkom a dáme do zlatista upiecť.

30.04.2008

Podobné recepty