Jablkový a makový koláč

Potrebujeme:

1 kg jabĺk alebo dva 7 dcl poháre zaváraných jabĺk, 55 dkg práškového cukru, 6 vajec, 2 dcl oleja, 2 dcl teplej vody, 30 dkg polohrubej múky, 15 dkg mletého maku, 1/2 prášku do pečiva, 1 čokoládovú polevu

Ako na to:

Jablká podusíme s 10 dkg práškového cukru, 6 žĺtkov vymiešame s 30 dkg práškového cukru. Postupne primiešame olej a vodu, nakoniec pridávame múku s práškom do pečiva a sneh z bielkov.
Pomletý mak zmiešame s 1/3 cesta a 15 dkg práškového cukru. Potom vymastíme hlboký plech, na ktorý dáme papier na pečenie, ktorý tiež znovu pomastíme.
Na papier rozotrieme udusené jablká, potom rozotrieme makové cesto a na vrch dáme zvyšné piškótové cesto. Pečieme asi 50 minút.
Po úplnom vychladnutí vyklopíme koláč a polejeme čokoládou.

27.10.2008

Podobné recepty