Morčacie mäso v alobale so zeleninou

Potrebujeme:

1 veľké morčacie stehno, zelenina, 800 g zemiakov, 8 cibúľ, 100 g údenej slaniny, 1 klobásu, 125 g masla, soľ, čierne korenie, polievkové korenie, červená sladká papriku, horčica, 3 – 4 strúčiky cesnaku, olivový olej, feferónky

Ako na to:

Vykostené stehno upravíme na 4 porcie, osolíme, okoreníme, opaprikujeme, potrieme horčicou, rozotreným cesnakom, pokvapkáme olivovým olejom a necháme odležať. Na veľký plech položíme v dvoch vrstvách alobal, naň pokrájame na plátky maslo, po celej vrstve poukladáme obielené zemiaky nakrájané na hrubé krúžky alebo štvrtiny premiešané s nakrájanou zeleninou. Navrch poukladáme rezne mäsa, potom na hrubo nakrájanú cibuľu, posypeme ďalšou vrstvou zemiakov so zeleninou. Pridáme nakrájanú slaninu, klobásu a na plátky pokrájané maslo, podľa chuti feferónky. Prikryjeme alobalom a pečieme vo vyhriatej rúre najskôr pri teplote 250 C aspoň pol hodinu a potom na 200 C ďalšiu pol hodinu. Ako výborný šalát možno k tomuto jedlu podávať cviklový – s cesnakom a smotanou.

30.04.2008

Podobné recepty