Mäsové guľky s kyslou kapustou

Potrebujeme:

250 g mletého bravčového mäsa, 200 g kyslej kapusty, 20 g údenej slaniny, 30 g ryže, 200 ml paradajkového pretlaku, 200 ml smotany, 1 vajce, olej, malá cibuľa, cesnak, mleté čierne korenie, mletá paprika, soľ

Ako na to:

Mleté mäso zmiešame so slaninou, cibuľou a cesnakom. Osolíme, pridáme vajce a z polovice uvarenú ryžu. Ochutíme koreninami a tvarujeme guľky, ktoré ukladáme na vymastený pekáč. Na mäsové guľky rozložíme kyslú kapustu a polejeme smotanou, zmiešanou s paprikou a paradajkovým pretlakom. Pekáč prikryjeme alobalom a pečieme asi 30 min. pri 180 C. Ako prílohu podávame zemiaky.

04.05.2008

Podobné recepty