Vyprážaná zelenina

Potrebujeme:

2 baklažány (spolu asi 500 g) nakrájané na kocky, 70 ml olivového oleja, 2 veľké cibule pokrájané na plátky, 3 strúčiky cesnaku nakrájané najemno, 1 červenú papriku (80-100 g), 1 žltú papriku (80-100 g), 2 veľké cukiny nakrájané na kocky, 650 g paradajok olúpaných (alebo 400 g konzervovaných krájaných), zmes byliniek: tymián, bazalka, šalvia, estragon, soľ, čerstvé mleté čierne korenie

Ako na to:

Na oleji opražíme cibuľu a cesnak do sklovita. Na nich potom opražíme na kocky pokrájaný baklažán, mladé cukiny a papriky, ktoré priebežne solíme a koreníme čiernym korením. Ako posledné pridáme olúpané nakrájané paradajky.
V prvej fáze jedlo robíme na silnom plameni, keď pridáme paradajky plameň znížime. Na záver pridáme zmes nasekaných, najlepšie čerstvých byliniek, ktoré sa už len chvíľku varia, aby jedlo správne voňalo.
Výsledný produkt by mal mať tak trochu konzistenciu leča, ale dôležité je, aby sa jednotlivé zeleniny nerozvarili. Ak treba, kľudne jedlo podlejeme suchým bielym vínom.
Dá jesť ako hlavné jedlo s bielym chlebom, ako teplá príloha k mäsu, ale je vynikajúce aj studené predjedlo alebo šalát.

23.02.2010

Podobné recepty