Tvarohovo - čokoládová torta s pomarančom

Potrebujeme: Tvarohovo - čokoládová torta s pomarančom

3 vajcia
3 PL polohrubej múky
3 PL práškového cukru
1 prášok do pečiva
250 g tvaroh nízkotučný
20 g želatíny (plátkovej alebo potravinárskej)
250 ml šľahačky 33%
100 g práškového cukru (+ podľa chuti)
100 g horká čokoláda
3 ks pomaranč

Ako na to:

Bielka oddelíme od žĺtok. Bielka vyšľaháme do tuhého snehu a za stáleho mixovania postupne do snehu pridávame žĺtka, múku, prášok do pečiva a práškový cukor. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej misy. Dáme piecť do rozohriatej rúry na 180°C asi 10 – 12 min. (či je cesto upečené, zistíme pomocou zapichnutia špáradla do stredu cesta. Ak sa cesto neprilepí, je hotové.)
V miske nad parou si roztopíme čokoládu a necháme ju vychladnúť. Potom ju za stáleho miešania pridáme k dotuha vyšľahanej šľahačke. Následne pridáme tvaroh, šťavu z 1/2 pomaranča, rozrobenú želatínu (v zohriatej šťave z 1/2 pomaranča rozmiešame želatínu, necháme pokým sa nerozpustí úplne, a potom ju pridáme k tvarohu a šľahačke), dochutíme cukrom a všetko dobre metličkou ručne premiešame. Pomaranč ošúpeme a povykrajujeme z neho mesiačiky, ktoré prekrojíme na 1/2.
Na upečené cesto vylejeme 1/2 krému, na ktorý poukladáme kúsky pomaranča. Na ne vylejeme zvyšok krému a uhladíme. Pomaranč ošúpeme a nakrájame na tenké plátky. Poukladáme ich na vrch koláča. Koláč dáme stuhnúť do chladu na 12 hodín.

Čas: 40 min. + 12 hod. tuhnutia
Počet porcií: 6 - 8

Fotogaléria k receptu

17.02.2015 | autor:

Podobné recepty