Bravčové kocky so slivkami

Potrebujeme:

400 g bravčového mäsa, 80 g cibule, 100 g sušených sliviek, 60 g masti, mletá sladká paprika, 20 g rajčiakového pretlaku, cesnak, soľ, rasca, mleté čierne korenie, majorán, voda, 20 g hladkej múky

Ako na to:

Mäso umyjeme, osušíme a pokrájame na kocky. Slivky opláchneme pod tečúcou teplou vodou. Cibuľu očistíme, pokrájame nadrobno a speníme na rozpálenej masti. Poprášime mletou červenou paprikou, pridáme rajčiakový pretlak, rozotrený cesnak, soľ, rascu, mleté čierne korenie, všetko dobre premiešame s nakrájaným mäsom, podlejeme vodou, pridáme sušené slivky a prikryté pomaly udusíme do mäkka.
Keď je mäso mäkké, šťavu mierne vydusíme, zaprášime múkou, dochutíme majoránom a ešte chvíľu povaríme.

01.02.2014

Podobné recepty