Kura na bylinkách

Potrebujeme:

4 kuracie prsia, 2 strúčiky cesnaku, 4 lyžice oleja, 1/4 l kuracieho vývaru, 1 bobkový list, 1/2 viazaničky koriandra, 3 lyžice sójovej omáčky, soľ, mleté čierne korenie, 2 lyžice vody, 2 lyžičky škrobovej múčky

Ako na to:

Kuracie prsia umyjeme a osušíme papierovými utierkami. Pozdĺžne ich prerežeme a jemne naklepeme.
Cesnak ošúpeme a prelisujeme. V pekáči rozpálime olej a kuracie prsia na ňom opekáme z každej strany asi 15 minút. Pridáme prelisovaný cesnak a zalejeme vývarom. Potom pridáme bobkový list a najemno nasekaný koriander.
Sójovú omáčku rozmiešanú v 2 lyžiciach vody spolu s mäsom necháme 20 minút vrieť. Tesne pred podávaním kuracie prsia vyberieme zo šťavy a podľa chuti osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Šťavu zahustíme škrobovou múčkou.

23.07.2012

Podobné recepty