Bravčové stehno v smotanovej omáčke

Potrebujeme:

600 g bravčového stehna, 1 cibuľa, olej, soľ, mleté čierne korenie, 1 bobkový list, 1 lyžica horčice, 1 lyžica hladkej múky, 3 dcl smotany, 1 citrón, cukor

Ako na to:

Umyté stehno pokrájame na rezne a mierne naklepeme. Na troche oleja prudko opražíme z oboch strán a vyberieme na tanier.
Vo výpeku speníme očistenú pokrájanú cibuľu, pridáme späť mäso, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a podlejeme teplou vodou. Dusíme prikryté takmer do mäkka. Počas dusenia občas premiešame a podľa potreby podlievame vodou.
Potom mäso vyberieme a šťavu zahustíme smotanou, v ktorej sme rozmiešali horčicu a hladkú múku. Mäso vložíme do omáčky a za občasného miešania udusíme do mäkka.
Jedlo ochutíme cukrom, šťavou z citróna a podávame s haluškami alebo uvarenými cestovinami. Pred podávaním ozdobíme plátkami citróna.

Tip: Ak použijeme pri príprave jedla citrón aj s kôrou, najskôr ho dokonale kefkou umyjeme pod tečúcou vodou.

02.04.2012

Podobné recepty