Bravčové stehno v jemnej omáčke

Potrebujeme:

600 g bravčového stehna, 150 g koreňovej zeleniny, 1 cibuľa, olej, 1 lyžička karí korenia, 150 ml červeného vína, 100 g anglickej slaniny, soľ, mleté čierne korenie, 200 ml kyslej smotany, cukor

Ako na to:

Bravčové stehno pokrájame na rezne, mierne naklepeme, osolíme a ochutíme mletým čiernym korením.
Na rozohriatom oleji opražíme očistenú pokrájanú cibuľu, pridáme karí korenie a premiešame. Pridáme mäso, na tenké plátky pokrájanú slaninu a spolu krátko opražíme.
Očistenú koreňovú zeleninu postrúhame na jemnom strúhadle, pridáme k mäsu, podlejeme vínom a dusíme domäkka.
Mäso vyberieme, zeleninu rozmiešame, dolejeme vodou a necháme zovrieť. Vložíme mäso a uvaríme domäkka. Smotanu rozšľaháme a za stáleho miešania vlejeme do omáčky.

28.03.2012

Podobné recepty