Bravčová roláda

Potrebujeme:

bravčové stehno, cibuľa, šunka, vajcia, hrášok, kapia, slanina, horčica, olej, mleté čierne korenie, grilovacie korenie, soľ

Ako na to:

Bravčové stehno na mäsovej doske narežeme tak, aby vznikol tvar podobný knihe. Potom mäso cez fóliu vyklepeme na hrúbku cca 1 centimeter. Po naklepaní mäso okoreníme čiernym mletým korením, a potom potrieme horčicou. Ďalej nadrobno nakrájame obe cibule. Slaninu a šunku pokrájame na kocky. Na panvici rozpálime olej, a potom pridáme jednu nakrájanú cibuľu. Cibuľu restujeme do jemne zlatista, pridáme slaninu a pražíme. Potom pridáme šunku, hrášok a ďalej spolu restujeme. Okoreníme čiernym mletým korením a pridáme 3 rozbité, celé vajcia. Jemne osolíme a stále miešame, pokiaľ nevznikne trochu hustejšia praženica. Ochutnáme a podľa chuti ešte dochutíme.
Plniacu zmes necháme trochu vychladnúť a medzitým si pripravíme dlhšiu niť. Z kápie vyberieme jadrovník a nakrájame ho na tenké pásiky.

Potom, čo plnka trochu vychladla, navrstvíme ju na mäso, ale tak, aby sa úplne nedostala až po okraje. Pridáme všetky pásiky kápie. Potom jemne okorením staročeským korením a mletým čiernym korením.
Oba užšie kraje, konce rolády ohneme, a potom mäso z jedného dlhšieho okraja rolujeme na druhú stranu. Po zrolovaní ho pevne zviažeme niťou a z oboch strán okoreníme grilovacím korením.
Do pekáča pridáme olej a rozpálime ho. Keď je olej už rozpálený, tak mäso z každej strany opečieme, aby sa zatiahlo a získalo peknú, hnedú farbu. Po opečení mäsa pridáme druhú cibuľu, ktorú restujeme do jemne zlatista. Po orestovaní cibule pridáme vodu a pekáč zakryjeme. Počas pečenia mäso kontrolujeme a podlievame vodou a povrch oblievame. Pečieme v rúre najskôr zakryté do mäkka, a potom keď je mäso mäkké, tak pekáč odokryjeme a dopečieme do chrumkava.

01.04.2012

Podobné recepty