Zeleninovo-hubové prekvapenie

Váš prehliadač nepodporuje video recepty
Potrebujeme:

zemiaky, šampiňóny, cibuľa, maslo, petržlenová vnať, pór, petržlen, zeler, mrkva, soľ, čierne korenie, červená paprika, zeleninový vývar, olej

Ako na to:

Do panvice vlejeme olej a zohrejeme ho. Cibuľu nakrájame na malé kúsky. Cibuľu vsypeme na rozpálený olej. Na drobné kúsky pokrájame aj pór, ktorý pridáme k cibuli, dobre premiešame. Šampiňóny umyjeme a pokrájame nadrobno. Takto upravené huby pridáme do panvice. Petržlenovú vňať nasekáme a primiešame k šampiňónom.

Zmes v panvici dochutíme pretlačeným cesnakom. Zmes osolíme a ochutíme korením a červenou paprikou. Ďalej do šampiňónov pridáme asi lyžičku masla, všetko premiešame. Na malé kúsky nakrájame zemiaky, ktoré pridáme tiež do panvice. Mrkvu očistíme a nakrájame na kolieska, pridáme ju do zmesi. Tiež petržlen očistíme a nakrájame, opäť ho pridáme do panvice. Na záver nakrájame zeler a primiešame k hríbom. Všetko spolu ešte chvíľu podusíme.

Zapekaciu nádobu vymastíme trochou oleja. Udusenú zmes vylejeme do nádoby. Šampiňóny zalejeme zeleninovým vývarom a dáme zapiecť do rúry.

Jedlo sa hodí ako ľahký obed v letných horúčavách.

Fotogaléria k receptu

14.01.2012 | autor:

Podobné recepty