Zemiakový šalát so pstruhom

Potrebujeme:

750 g zemiakov, 4 údené filety zo pstruha, 1 jablko, 100 g fazuľových strukov, soľ, 30 g jarnej lahôdkové cibuľky, 80 g čerešňových paradajok, 75 g valeriánky poľnej, 150 g jogurtu, 75 ml smotany, 1 lyžica chrenu (steril.), citrónová šťava, korenie

Ako na to:

Zemiaky dôkladne umyjeme a varíme v šupke asi 20 min. v osolenej vode. Potom ich scedíme, olúpeme a nakrájame na plátky.
Pstruha nakrájame na kúsky. Jablko olúpeme, zbavíme jadrovníkov a nadrobno rozkrájame. Struky očistíme, umyjeme a asi 8 min. povaríme v osolenej vode. Scedíme ich, prelejeme studenou vodou a necháme odkvapkať.
Lahôdkovú cibuľku očistíme, umyjeme a nakrájame na kolieska. Paradajky umyjeme a rozpolíme. Valeriánku poľnú očistíme, umyjeme a osušíme. Všetky pripravené prísady zmiešame v mise. Rozmiešame jogurt so smotanou, chrenom, citrónovou šťavou, osolíme a okoreníme.
Šalát prelejeme zálievkou, premiešame a necháme krátko odležať.

14.11.2011

Podobné recepty