Bezmäsitá čína

Potrebujeme:

1 pór, 1 balenie šampiňónov (250 g), 2 papriky, 1 cibuľu
Nálev: 3 PL oleja, 3 PL sójovej omáčky, 1 1/2 KL sladkej papriky, vegetu, môžete dať aj štipku z čili papričky
2 paradajky, 2 PL paradajkového pretlaku

Ako na to:

Šampiňóny, papriku a pór pokrájame na plátky a cibuľu na drobno. Všetko dáme do misy. Olej, sójovú omáčku, sladkú papriku, vegetu spolu zmiešame a vylejeme na zeleninovú zmes a dôkladne zamiešame. Dáme do chladničky na cca 24 hod odležať.
Potom rozpálime panvicu, odlejeme na ňu trošku z nálevu a na tom náleve opražíme zeleninovú zmes. Po chvíli, keď paprika zmäkne pridáme paradajkový pretlak, premiešame a nakoniec dáme paradajky a pražíme ešte cca 2 min.
Ako príloha je najvhodnejšia ryža. PRAJEM DOBRÚ CHUŤ

17.10.2008

Podobné recepty