Dia jablkové a jablkovo-čokoládové mafinky

Potrebujeme:

1.miska: 2 šálky hladkej múky (asi 2 x 250 ml), 1/2 šálky Sorbitu so sacharínom, 1/2 lyžičky prášku do pečiva, 1 citrónovú kôru, 1 pomarančovú kôru, 1 lyžičku mletej škorice
2.miska: 1 1/2 šálky mlieka (spolu asi 350 ml), 3 vajcia, 2 lyžice oleja, soľ
3. miska: 250 až 500 g jabĺk pokrájaných na kocky

Ako na to:

Predhrejeme si rúru na 180°C. Do prvej misky preosejeme múku, pridáme Sorbit, prášok do pečiva, nastrúhanú citrónovú a pomarančovú kôru, škoricu a soľ a všetko premiešame.
Do druhej misky nalejeme mlieko, olej a rozmiešané žĺtka a všetko dobre premiešame. Následne obsah oboch misiek zmiešame a do cesta ľahko vmiešame kocky jabĺčok. Nakoniec do hotového cesta opatrne primiešame sneh s bielkov, ktorý sme vyšľahali do tuha.
Naplníme do 2/3 objemu vymastené a vysypané mafinkové formičky. Pečieme pri 180 °C po dobu 15 až 20 minút. Horúce mafinky môžeme obaliť v škoricovom cukre (zmiešame Sorbit so škoricou), prípadne ozdobíme lekvárom alebo jablkovým Dia pyré.
Pri jablkovo-čokoládových mafinoch je postup rovnaký, avšak do hotového cesta vmiešame nalámanú DIA čokoládu.

12.10.2008

Podobné recepty