Jablková DIA roláda

Potrebujeme:

10 porcií
3 ks vajec, 75 g sorbitu, 60 g polohrubej múky, 30 g mletých orechov, 500 g jabĺk, 100 g DIA želírovacieho cukru, 1 ks DIA šľahačky

Ako na to:

Nastrúhané jablká orestujeme s Dia želírovacím cukrom a necháme vychladnúť. Do menšej nádoby rozbijeme vajíčka a pridáme sorbit. Takto pripravenú zmes za stáleho miešania varíme vo vodnom kúpeli na miernom ohni, aby nám zmes nestuhla. Zmes musí ostať vlažná, potom ju vyšľaháme. Pripravíme si plech s mastným papierom. Do vyšľahaných vajíčok pridáme orechy a múku, premiešame a rovnomerne rozotrieme na pripravený plech. Pečieme na 170˚C, cca 10 minút do zlatista. Z plátu odstránime mastný papier, na vrch rozotrieme orestované jablká a zrolujeme. Roládu necháme vychladnúť, povrch natrieme DIA šľahačkou. Nakrájame na tenké plátky a ozdobíme mletými orechmi.
Dá sa urobiť aj klasická roláda, namiesto sorbitu použijeme práškový cukor, Dia želírovací cukor nahradíme kryštálovým alebo klasickým želírovacím cukrom.

23.12.2007

Podobné recepty