Nakladaný Romadur

Potrebujeme:

Na 7 dcl fľašu: 3 x syr Romadur, 3-4 x stredne veľká červená cibuľa, 1 dcl octa, 3 dcl oleja (olivový a rastlinný), soľ, čierne korenie, 1 x feferónka podľa chuti

Ako na to:

Syr si nakrájame asi na 3-4 mm hrubé plátky alebo kocky. Očistenú cibuľu nakrájame na tenké plátky. Ak chceme použiť aj feferónku, nakrájame ju úplne na jemno.
Zálievka: Zmiešame si ocot s olejom. Do octa s olejom pridáme čierne korenie podľa chuti (cca 1/2 kávovej lyžičky) a 1/4 kávovej lyžičky soli.
Príprava: Do čistej 7 dcl fľaše začneme ukladať vrstvu červenej cibule, v prípade ak použijete feferónku, cibuľu posypte trochou feferónky. Na vrstvu cibule si dáme vrstvu nakrájaného syra a postup opakujeme až do naplnenia pohára. Celé zalejeme zálievkou. Fľašu dobre zatvoríme 2-3 x otočíme hore hlavou, aby sa zálievka dostala všade. Vložíme do chladničky. O 4 dni je jedlo hotove. Treba ho zjesť do 7 dní, potom je už syr veľmi mazľavý. Podávame s pečivom, alebo čerstvým chlebíkom.

25.06.2008

Podobné recepty