Sushi Maki

Potrebujeme:

sushi ocot, morské riasy nori, ryža
Plnka: 1 mrkva, 1 kápia, 1 avokádo, surová sépia
Na plnenie môžeme použiť aj: ryby (tuniak, losos), mäkký syr, hríby shitake, tofu, uhorku
Na dochutenie: nakladaný ďumbier, wasabi, sójová omáčka, sezam

Ako na to:

Do, bez soli, uvarenej a odstavenej ryže pridáme sushi ocot, zamiešame a necháme vychladnúť. Na tenké plátky nakrájame ryby, surovú kápiu, sójový syr, avokádo, huby shitake a mrkvu. Riasy nori položíme hladkou stranou na podložku a do dvoch tretín potrieme vychladnutou ryžou. Navrch uložíme pripravenú, na plátky nakrájanú zmes zo sépie, mrkvy a kapie a zrolujeme. Zrolovanú zmes nakrájame na 6 až 8 kúskov. Sushi maki podávame s wasabi, nakladaným ďumbierom, sójovou omáčkou a opraženým sezamom, ktorým jedlo na záver posypeme.

07.04.2008

Podobné recepty