Nepečená torta z piškót

Potrebujeme:

Torta: 4 balíčky detských piškót, 1 l mlieka, 1/4 l rumu
Krém: 1/2 l mlieka, 2 vanilkové alebo čokoládové pudingy, 10 dkg cukru, 20 dkg Hery
Na ozdobenie: 2 šľahačky, 1/2 čokolády na varenie

Ako na to:

Najprv si pripravíme krém. Z mlieka, cukru a pudingových práškov uvaríme puding (pozor je hustejší). Do vlažného zašľaháme heru.
Do tortovej formy (rozkladacej) poukladáme detské piškóty, ktoré máčame v zmesi mlieka s rumom. Každú vrstvu potrieme krémom. Piškóty ukladáme proti sebe (jednu vrstvu bruškom nahor a ďalšie opačne). Posledná vrstva musia byť piškóty.
Prikryjeme mikroténom, zaťažíme (napr. hrniec naplnený studenou vodou) a necháme vychladnúť. Na zdobenie zvaríme jednu šľahačku tak ako je a druhú s čokoládou na varenie. Po vychladnutí ju uložíme do druhého dňa do chladničky.
Druhý deň z torty odopnite bočnú stenu, vyšľahajte každú šľahačku zvlášť a jednou tortu potrie dookola a druhú ozdobne. Ďalej môžete ozdobiť podľa fantázie (lupienky mandlí, strúhaná čokoláda, čerstvé alebo zavárané ovocie, rôzne cukríky,...).

09.10.2011

Podobné recepty