Bravčové kotlety so sušeným ovocím

Potrebujeme:

1 kg bravčových kotliet, 70 g sušených sliviek, 30 g sušených marhúľ, 20 g sušeného manga, 20 g sušeného ananásu, 30 g mandlí, 100 g masla, 100 g oleja, 200 ml červeného dezertného vína, bobkový list, tymian, mleté biele korenie, soľ

Ako na to:

Bravčové kotlety vykostite, mierne osoľte a okoreňte. Vložte do marinády, ktorú pripravte z dezertného vína, tymianu, bobkového listu a soli. Odložte do chladničky na 12 hod. Potom mäso vyberte, osušte a kotlety vodorovne rozrežte.

Vzniknutú kapsu naplňte nakrájaným a na masle poduseným sušeným ovocím a sparenými olúpanými mandľami. Otvor zašite alebo spojte ihlou. Vložte do pekáča s maslom, opečte z oboch strán, podlejte vodou a za občasného polievania marinádou upečte dozlatista.

23.11.2006

Podobné recepty