Venčeky

Potrebujeme:

Cesto: 3 dcl vody, 12 dkg masla, 7 dkg Hery, 5 dkg masti, 15 dkg polohrubej múky, štipka soli, 4 celé vajcia
Krém: 1/2 l mlieka, 20 dkg cukru, 1 bal. vanilkového cukru, 6 lyžíc polohrubej. múky, 2 žĺtka, 25 dkg masla a rum

Ako na to:

Vodu, maslo, heru, masť a soľ privedieme do varu a potom vmiešame múku. Miešame na ohni, až kým sa hmota nechytá varešky. Dáme vychladnúť, aby cesto bolo vlažné. Potom postupne zašľaháme jedno vajce po druhom.
Dáme do zdobiaceho vrecka a na plech tvarujeme venčeky (5 cm). Pečieme na 230 °C do ružova. Po vychladnutí, dáme preč z plechu a rozrežeme nožom na polovicu, aby sme mohli venček naplniť krémom.
Krém: Múku a dva žĺtka dobre premiešame a varíme do zhustnutia. Dáme vychladnúť, a potom do vychladnutej zmesi zašľaháme 25 dkg masla po kúskoch. V závere zašľaháme trochu rumu.

09.10.2011

Podobné recepty