Bezlepkové odpaľované venčeky

Potrebujeme:

Cesto: 100 g vody, 100 g masti (oleja), 100 g bezl.múky Promix UNI, 3 vajíčka, štipku soli
Krém: 400 ml mlieka, 200 g masla, 1 sáčok vanil.pudingu, 5 lyžíc kryšt.cukru, 1 vanilkový cukor

Ako na to:

Venčeky: Vodu a masť dáme variť, po vare pridáme za stáleho miešania muku so soľou. Všetko dobre vyšľaháme. Zložíme zo šporáka a za stále miešania pridáme vajce po jednom, za každým šľaháme. Ešte teplé cesto dáme do textil.sáčku a na papieri na pečenie tvarujeme venčeky.
Na plech dáme horúcu vodu 2 lyžice, aby sa vytvorila para a lepšie cesto vykyslo. Pečieme v rúre na 220 °C, asi 20 minút. Po rozkrojení by mali byť dobre prepečené inak stvrdnú.
Krém: Z mlieka a puding.prášku uvaríme puding a necháme ho vychladnúť. Vymiešame maslo a postupne pridávame puding. Elektrickým šľahačom dobre premiešame a plníme.

18.10.2008

Podobné recepty