Buciki - múčne jedlo

Potrebujeme:

1 šálka hladkej múky, 1/2 šálky mlieka, 2 vajcia, sóda na špičku noža (alebo trochu kypriaceho prášku), 50-100 g masla na vyprážanie

Ako na to:

Nátierkové maslo vymiešajte s cukrom, pridávajte vaječný koňak, nakoniec vmiešajte zľahka vyšľahanú tuhú šľahačku. Tortovú formu husto vysteľte piškótami, pokvapkajte rozriedeným sirupom. Poukladajte na ne polovicu jahôd, prikryte polovicou hmoty. Na krém poukladajte zase vrstvu piškót, polejte sirupom, už nedávajte jahody a navrstvite zvyšný krém.
Navrch poukladajte zvyšné jahody, prekrojené napoly. Hotový dezert dajte stuhnúť do chladničky na niekoľko hodín.

13.05.2006

Podobné recepty