Fazuľa s údeným mäsom

Potrebujeme:

500 g fazule, údené mäso, zemiaky, červená paprika, cibuľa, oregano, cesnak, anglická slanina, rasca, kečup, soľ

Ako na to:

Fazuľu cez noc namočíme, potom pridáme 2 - 4 celé surové zemiaky a údené mäso. Nesmie sa osoliť! Varí sa v tej istej vode, až fazuľa zmäknú (v tlakovom hrnci 45 minút, v obyčajnom hrnci asi 2 hodiny). Potom sa mäso nakrája na kúsky alebo oberie z kostí a vráti sa späť.
Na panvici osmažíme slaninu (na kocky), pridáme trocha rasce, cibule a rozotrený cesnak. Potom pridáme oregano a kečup. Keď je všetko hotové, vmiešame do fazule, chvíľku povaríme dohromady a až teraz osolíme. Najchutnejšie je to až druhý deň.

06.10.2011

Podobné recepty