Kyslá polievka s vajcami

Potrebujeme:

2 hrste sušených húb alebo tanier čerstvých, 3/4 l vody, kvas, soľ, rasca, 4 vajcia, 50 g masla na namiešanie vajec a na omastenie

Ako na to:

Čerstvé huby nadrobno nakrájame alebo sušené rozdrvíme. Vložíme do hrnca a zalejeme vodou. Pridáme soľ, rascu a povaríme domäkka.
Na masle vymiešame vajcia, ktoré buď kladieme každému na tanier alebo ich zamiešame do polievky.
Vmiešame kvas (50 g droždia, 10 lyžíc ražnej múky a kúsok chlebovej kôrky rozmiešame v 4 dcl vody a necháme 24 hodín vykvasiť v teple).

Tip: Môžeme tiež pridať zemiaky priamo do polievky, alebo ich kladieme do misy uprostred stola a polievka sa môže zemiakmi zajedať.

23.09.2011

Podobné recepty